Varmepumpe på hytta

Lei av å hutre foran peisen og sprengfyre mens hytta sakte varmer seg opp? Varmepumpe på hytta kan gi lavere strømregning og betraktelig bedre komfort.

Derfor bør du installere varmepumpe på hytta

Selv om de fleste hytteeiere i dag sverger til innendørs toalett og innlagt vann er det fortsatt mange som bruker eldre former for oppvarming på hytta. Ved å bytte ut panelovn og/eller vedfyring med en varmepumpe kan man spare både penger og miljøet, samtidig som hytta vil få betraktelig bedre komfort.

En varmepumpe bruker mye mindre energi for å skape samme mengde varme sammenlignet med de fleste andre oppvarmingskilder. Sammenligner vi for eksempel luft til luft en varmepumpe med en panelovn så vil varmepumpen produsere samme mengde varme til en fjerdedel av prisen. 

1. SPAR PENGER OG MILJØET

For mange er peis den ultimate hyttekosen, men det krever imidlertid en god del innsats med henting, opptenning og lagring. Kjøper du vedkubber i sekk og ikke har mulighet for å hogge egen ved kan det raskt bli kostbart om man skal ha ved til en hel sesong. Faktisk klarer en vanlig peis å utnytte kun 10-25% av varmen i veden - altså kan man kort oppsummert si at peis er flott å ha i hytta men da helst som et supplement til en annen kilde til oppvarming.

2. ØKT KOMFORT OG SUNNERE LUFT

En varmepumpe gjør mer enn å redusere strømforbruket. Den kan også reverseres og brukes til kjøling på sommeren. Altså trenger du bare å trykke på kjøleknappen - så har du et aircondition anlegg på hytta,

Luft-til-luft-varmepumper gjør mer enn å redusere strømforbruket. Dersom sommeren blir varm kan også varmepumpen reverseres og gjøre det kjølig og behagelig inne. Med en luft-luft-varmepumpe trenger du bare stille den inn på kjøling, så vipps har du et topp moderne aircondition-anlegg i hytta.


Utover å spre varme eller kjøling kan en varmepumpe brukes for å få et sunnere inneklima. Spesielt er det et godt poeng for de som har pollenallergi og/eller astma i familien. Varmepumper i vårt sortiment er utstyrt med ulike luftfilter for å bidra til et bedre inneklima - spesielt er varmepumpene som har det avanserte luftfilteret Nanoe X å anbefale.

Klimaekspertene har varmepumper i forskjellige prisklasser som alle fungerer utmerket til både oppvarming og kjøling. Hvilken varmepumpe som passer best avhenger av størrelsen på arealet du har tenkt varmepumpen til, planløsning og hvilke ønsker du selv har. 

Dersom du er usikker på hvilken modell du skal gå for kan du booke en gratis uforpliktende befaring. Hos oss er befaring alltid gratis!

CZ Inverter passer perfekt i mindre hus, i fritidsboligen eller til ute stua. Kompatibel med SMS eller WIFI styring. Gir behagelig varme ned til -25°C. Leveres med markedets mest miljøvennlige og energieffektive kjølemiddel R32, som gir mindre slitasje og forlenger varmepumpens levetid.

 • Energiklasse A+
 • Kuldemediet R32
 • Varmeeffekt 5.2 kW
 • Effektiv ned til -25°C
 • Vedlikeholdsvarme

Icebreaker Premium er kanskje den heftigste varmepumpen bygd for nordisk klima noensinne. Modellen er energieffektiv og pålitelig ved utendørstemperatur helt ned til -35°C. 

På grunn av sin høye varmekapasitet, behagelige kjøling og det unike anti korrosjons belegget Bluefin vil Icebreaker gi jevne temperaturer hele året uavhengig av klimaet du bor i.

 • Energiklasse A+++
 • WIFI styring innebygd
 • nanoe X luftrensefilter
 • Bluefin for lengre levetid
 • Kuldemediet R32
 • Inverter teknologi

En luft til luft varmepumpe fra Panasonic kan senke dine oppvarmingskostnader og samtidig gi deg og familien et sunnere og bedre inneklima. I tillegg til at du sparer penger og miljøet, får du renere inneluft og et behagelig innemiljø hvor du kan justere temperaturen fritt, som kan være deilig på sommerens varmeste dager.

Ønsker du gratis befaring?

Befaring er alltid gratis hos Klimaekspertene! I etterkant av befaring mottar du et uforpliktende tilbud. Vi hjelper deg å velge riktig varmepumpe tilpasset dine behov. 

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon.

Ved å fortsette å bruke Klimaekspertene.no forutsetter vi at du samtykker til dette.