De 10 mest stilte spørsmålene  knyttet til oljeforbudet gjeldende fra 01.01.2020

Klimaekspertene gir deg den kunnskapen du trenger for å finne en optimal løsning tilpasset boligen din. Kontakt oss for ekspert råd eller en uforpliktende gratis befaring så sender vi en klimaekspert hjem til deg.

1. Hvorfor må jeg erstatte min gamle oljefyr med et annet oppvarmingssystem?

Regjeringen har vedtatt forbudet mot fossil oljefyring for å redusere C02-utslippene i Norge med 340 000 tonn. Forbudet gjelder for nye og gamle bygninger og angår privatboliger, offentlige bygg og næringsbygg. Det er eieren av bygget som står ansvarlig for å følge forskriften. 

Ordningen er forvaltet av Enova som er en del av det norske klima og miljødepartementet og skal bidra til å redusere utslipp av klimagasser og fremme utvikling av energi- og klimateknologi, samt bidra til at Norge når sitt vedtatte klimamål som innebærer reduksjon av klimagasser på 40 prosent i 2020 sammenlignet med 1990.

Husk fra 2020 blir det forbudt å fyre med fossil olje!

2. Hvor mye kan jeg må i støtte fra Enova?

  • Maksimal støtte til biokjel er endret fra 25 000 kr til 10 000 kr.
  • Maksimal støtte for væske-til-vann varmepumpe (bergvarmepumpe) er endret fra 20 000 kr til 10 000 kr
  • Maksimal støtte for luft-til-vann varmepumpe og avtrekksvarmepumpe er endret fra 10 000 kr til 5 000 kr
  • Støtte til fjerning av oljekjel og oljetank - Fast beløp på 10.000 kr
  • Støtte til installering av akkumulatortank - Opptil 5.000 kr
  • Den ekstra støtten som tidligere ble gitt til de som velger en varmpumpe med energimåler er nå fjernet

3. Hvordan får jeg tilskudd fra Enova?

Du kan motta tilskudd når oljefyren er byttet ut, ny løsning er installert og du har mottatt alle relevante fakturaer. Deretter registrerer du deg hos Enova og sender inn dokumentasjonen de etterlyser.

4. Hva er fristen for å få støtte fra Enova?

Tilskuddsordningen for å bytte ut gammel oljefyr avsluttes i desember 2019. 

5. Hvor lang tid tar installasjonen av nytt oppvarmingsystem og fjerning av oljefyr?

Det kan utføres på 1 til 2 dager.

6. Vil installasjon av varmepumpe føre til mye skitt og støv i huset mitt?

Installasjonen av varmepumpen inne medfører ikke støy eller skitt inne i boligen.

7. Lager varmepumpen mye lyd?

Nei, innedelen er knapt hørbar .Det eneste man hører fra den er sirkulasjonspumpen. Utedelen lager noe lyd, særlig hvis der er kaldt og den jobber hardt. Man bør ta hensyn til dette ved plassering, noe montøren vil gi god veiledning på.

8. Kan oljetanken byttes og fjernes om vinteren?

Du kan fint bytte ut oppvarmingssystemet ditt selv om det er vinter, men det kommer an på om det er mye tele i jorden. Dersom det er mye tele kan det være et problem å få oljetanken fjernet i de alle kaldeste periodene av vinteren.

9. Hvorfor bør jeg velge Klimaekspertene?

Klimaekspertene er Norges største kjede av varmepumpe installatører og har bred kunnskap og kompetanse i vårt fagfelt. Vi holder til i store deler av landet slik at du har en lokal klimaekspert du kan forholde deg til både vedrørende installasjon men også om du har spørsmål underveis eller skulle trenge hjelp og/eller service av installert varmepumpe på et senere tidspunkt.

Klimaekspertene tilbyr effektive, driftsikre klimavennlige luft til vann varmepumper fra Panasonic. Vi er opptatt av kvalitetsprodukter som bidrar til lavere oppvarmingskostnader for våre kunder og lavere klimautslipp, samtidig som produktet skal gi et sunnere inneklima og et komfortabelt hjem. 

Alle våre installatører er F-GASS sertifiserte og gjennomgår jevnlig kursing og faglig påfyll slik at vi skal kunne dekke alle våre kunders behov samt sørge for at du får et kvalitetssikret og riktig installert produkt.

10. Hva er den riktige varmepumpen for boligen min?

Hvilken varmepumpe som er mest aktuell kommer an på tilstanden på huset, med en ny bolig regnes ca 30W pr m2. Har du oversikt over tidligere energiforbruk på boligen (for eksempel ved, strøm og/eller olje) kan vi regne ut ganske nøyaktig hva som vil være mest lønnsomt ved utskiftning. 

Aquarea T-CAP ble kåret til best i test 2017 og passer perfekt i renoveringsprosjekt eller om du skal bytte ut oljetank. WIFI styring gjør det enkelt å kontrollere temperatur uansett hvor du er og med funksjonen Smart Heat Pump gjør varmepumpen ved hjelp av sensor tilpasninger for å produsere nøyaktig den mengden varme som huset trenger til enhver tid - hverken mer eller mindre for opptimal energieffektivitet.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon.
Ved å fortsette å bruke Klimaekspertene.no forutsetter vi at du samtykker til dette.