Pris for å fjerne oljetank

Om oljefyren skal ut bør du også passe på å fjerne oljetanken i samme slengen. Ut 2019 kan du få støtte fra ENOVA til å gjøre dette noe som kan dekke en del av kostnadene.

Dersom du eier en oljetank er det ditt eget ansvar å sørge for at den er i forsvarlig stand. En gammel oljetank det oppstår lekkasje i er svært forurensende for grunnen og kan koste deg dyrt. Lekkasje på oljetanker er vanligvis heller ikke dekket av boligforsikringen. 

Regjeringen har satt krav til at oljetanker som ikke lenger brukes skal fjernes noe som gjør det lurt å fjerne tanken samtidig som ny oppvarmingsløsing byttes ut innendørs. Ut desember 2019 gir Enova 10 000 kr i støtte dersom du fjerner oljefyr og oljetank samtidig som du bytter til en varmeløsning de støtter.

Det er ganske vanlig å betale i mellom kr 20 000 til kr 30 000 for å fjerne oljetanken

Alt i mellom 20 til 30 000 kr er vanlig pris å betale for å fjerne oljetanken, men det kan også være mer kostbart dersom forholdene hos deg gjør fjerningen mer komplisert.

For eksempel må du påberegne høyere kostnader dersom det er asbest i fyringsrommet ditt, som var ganske normalt på den tiden mange boliger fikk satt inn oljefyr. Skal man håndtere asbest krever det en spesiell kompetanse og visse miljøtiltak for at arbeidet blir trygt utført. Det kan også påløpe mer kostnader til fjerning dersom det er vanskelig å komme til der som tanken er gravd ned og sist men ikke minst dersom grunnen rundt den nedgravde tanken er forurenset. 

Må utføres av fagfolk

Dersom du skal få ENOVA støtte for å fjerne oljefyr og oljetank er det et krav at fagfolk med spesiell kompetanse til å rense og tømme oljetanker er blitt brukt. Før en tank graves opp må den renses.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon.

Ved å fortsette å bruke Klimaekspertene.no forutsetter vi at du samtykker til dette.