Filter rengjøring

Usikker på hvordan og hvor ofte du skal rengjøre filtrene i varmepumpen?

Vi anbefaler rengjøring av filtrene minst en gang i måneden!

Smuss, støv og fett samles opp i varmepumpens filter kontinuerlig så jevnlig rengjøring av filtrene er viktig for å sikre at du får et sunt inneklima året rundt og en varmepumpe som leverer det den skal. 

Plassering har noe å si

Støv, smuss og fett vil samle seg i varmepumpens filter uansett, men plasseringen på varmepumpen og hvilket type inneklima den står i har også noe å si for hvor nøye man bør være på filter rengjøringen. 

Står varmepumpen i nærheten til kjøkken og der hvor det lages mat vil os fra mat og fett samle seg opp fortere enn for en varmepumpe som står plassert et stykke unna.  

For en varmepumpe som står plassert i et hjem hvor det røykes inne så er dette også en soleklar faktor som gjør at filtrene blir skitne raskere og trenger ekstra rengjøring for at inneluften skal være så frist som mulig. 

Pollen sesong

Særlig viktig er rengjøring av filtrene i pollensesongen da det er flere små partikler i luften enn ellers. 

Så hvordan rengjør man filtrene?

Filtrene er enkelt tilgjengelig på innsiden av varmepumpen, så start med å skru av varmepumpen og ta opp ytterdekselet på den. Deretter kan filtrene enkelt tas ut på begge sider. 

Før du går i gang med selve vaskingen av filtrene kan du gå over filtrene med en støvsuger. Fordi støv og smuss setter seg på begge sider av filteret er det viktig at du både støvsuger og vasker begge sider. 

Når du så skal vaske de anbefales det å kun vaske med lunket til varmt vann slik at rester fra for eksempel såpe ikke blir værende igjen i filtrene. Et tips er også å skylle de med dusjhodet i dusjen eller badekaret. Etter de er vasket lar du de ligge en stund til de er tørre, før du plasserer de tilbake i varmepumpen og til slutt slår den på.  

Bildekilde: dinside.no
Bildekilde: dinside.no

Tilbehør som bidrar til bedre inneklima

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon.

Ved å fortsette å bruke Klimaekspertene.no forutsetter vi at du samtykker til dette.