Hitachi Smartbereder + Multi

Smartbereder + multi er en kombinasjonsløsning som lar deg koble sammen berederen med 1 til 4 innedeler (luft varmepumper) til en enkelt utedel. Dette er enda et helt unikt produkt på markedet da det er det første multi splitt systemet som både gir deg kjøling, oppvarming og tappevann kun ved bruk av en enkel og meget effektiv varmepumpe utedel.

Hitachi Smartbereder + Multi er svært fleksibelt og passer derfor både til boliger med stort energibehov og til mindre boliger med begrenset plass.

Kvalifiserer til Enovastøtte på opptil kr 5 000,-

Vi anbefaler alltid å booke en gratis befaring før bestilling slik at en sertifisert montør kan dimensjonere ett korrekt annlegg for din bolig og gi en eksakt pris på anbefalt løsning inkl. pris for montering 

Les mer om produktet og kombinasjoner lengre ned på siden.

Mest populære kombinasjoner

Oppgitte priser er fra pris med Mokai veggmodell som utgangspunkt oppgitt med anbefalt kW kombinasjon. Alle priser er oppgitt ekskludert montering da en fast pris er vanskelig å fastslå med tanke på blant annet rørstrekk, borring etc. 

Prisen inkluderer deler i foreslått kombinasjon, samt varmekabel, sikkerhetsventil og miljøavgift. Montering og montasjeutstyr er ikke inkludert i prisen.

Hvordan fungerer teknologien?

Smartberederen er en delt varmepumpe og varmtvannsbereder som varmer opp tappevann ved hjelp av en gulvstående bereder og en luft varmepumpe utedel. Berederen kan ved å kun bruke fornybar energi produsere varmtvann opp til 55°C (og opptil 75°C med elektrisk back-up element som er innebygget i berederen).

Varmepumpen i Smartberederen har en COP på 3.2 som betyr at effekten du får igjen er mer enn 3 ganger høyere enn strøm som brukes for å produsere varmtvann. R32 kuldemediet minimerer miljøpåvirkning samtidig som Inverter kompressoren i utedelen opprettholder høy ytelse og et mye lavere energiforbruk enn elektriske beredere.

Hitachi Smartbereder er den første R32 varmepumpe varmtvannsberederen på markedet som er i full overensstemmelse med EN378.

Kompatibel med en rekke Hitachi innedeler med ulikt design

Velg mellom to ulike veggmodeller og en gulvmontert modell. Går du for et annlegg med flere innedeler kan du ha forskjellige innedeler på samme system.

Hvor passer Smartbereder+Multi inn?

Smartberederen og kombinasjonsløsningen smartbereder + multi er ypperlig å plassere både i nye boliger og boliger som moderniseres. Større boliger som benytter mye energi til oppvarming av tappevann vil kunne ha store energibesparelser ved å installere en Hitachi Smartbereder. Selve installasjonen krever svært lite inngrep i boligen og er et rimeligere alternativ om man sammenligner med tradisjonelle luft-vann varmepumper.

Hva sier kundene?

«I Januar 2021, før installasjon av Smartbereder Multi+2, brukte vi 2.593 kWt, mens vi i Januar 2022 brukte 863 kWt. I januar 2022 hadde vi i tillegg fått installert en el-bil lader, slik at vi da hadde flere ting som brukte strøm enn året før.»

- Mads Fossdal, Smartbereder Multi+2 i eldre renovert enebolig

«Ser man det i forhold til investeringen, så er dette det første man bør gjøre i et eldre hus. Det er råd nummer én, i hvert fall etter at man har oppgradert til en viss standard.»

- Niels Lassen, Energirådgiver i Skanska

«Hytta har fra januar til november 2022 brukt 3456 kilowattimer totalt, mens varmepumpesystemet har brukt 1306 kilowattimer til både tappevann og romvarme. Effekten vi får igjen er altså mer enn 3,7 ganger høyere enn strømforbruket.»

- Anders Jonasson, Smartbereder Multi+2 på nyoppført hytte i Setesdal

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon.

Ved å fortsette å bruke Klimaekspertene.no forutsetter vi at du samtykker til dette.