Hvor mye lyd avgir varmepumper?

De fleste som tenker på å kjøpe varmepumpe er opptatt av lydnivå og det er flere ulike faktorer som bestemmer lydnivået. Hvor mye lyd varmepumpen avgir varierer for det første ut fra hvilken type varmepumpe man ser på, hvilket merke det er og hvilken modell. For eksempel avgir de billigere modellene mer lyd enn hva toppmodellene gjør. 

Lydnivået bestemmes også ut fra hva varmepumpen brukes til, samtidig som riktig montering og varmepumpens plassering er avgjørende faktorer for hvor mye lyd varmepumpen kommer til å avgi.

Luft varmepumper mer stillegående nå enn før

De siste årene har luft-luft varmepumper blitt mye mer stillegående enn hva de var tidligere på grunn av ny og forbedret teknologi. 

Lydnivå innedel

Luft varmepumpens innedel plasseres vanligvis i oppholdsrom hvor den sprer varme ved hjelp av en vifte og den avgir dermed lyd ut fra viftehastighet og innstilt varmebehov. Selv om innedelen har blitt mye mer stillegående enn før bør man tenke nøye gjennom hvor man plasserer den med tanke på støy og varmefordeling i rommet. Din lokale klimaekspert hjelper deg å finne best mulig plassering.

 SUPERSTILLE funksjon

Flere av våre luft-varmepumper har superstille funksjon med ekstra lav viftehastighet. Funksjonen reduserer lyd med opptil 3 dB når den er aktivert! 

Våre mest stillegående varmepumper har kun 18 dB(A) i stillemodus! Varmepumper med 18 dB(A) er toppmodellen Icebreaker Premium, VZ Heatcharge og LZ Retro Fit.

Sett i sammenheng med at grunnstøy rundt oss aldri blir lavere enn 15 til 20 dB(A) så vil lyden av innedelene knapt legges merke til.

Lydnivå utedel

Utedelen til både luft varmepumper og luft-vann varmepumper avhenger av varmebehov. Fordi utedelen kan lage litt lyd er det lurt å forhøre seg med installatør i forhold til plassering. 

For eksempel bør det unngås å sette utedelen nær et soveromsvindu eller på en vegg nært et rom hvor man oppholder seg mye. Da det kan komme noe vibrasjon fra utedelen bør den for eksempel ikke festes på husvegg av tre, men heller plasseres på grunnmuren eller på bakkestativ. 

Utedelene til Panasonic og våre Icebreaker modeller avgir mellom 43-50 dB(A).

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon.

Ved å fortsette å bruke Klimaekspertene.no forutsetter vi at du samtykker til dette.