Energirådgiver valgte Hitachi smartbereder + multi - en helt unik løsning som sparer mye strøm 

21.10.2022

Halverte energiforbruket med unik smartbereder

- En genial løsning, sier energirådgiver Niels Lassen. Han har investert i et unikt system som tilbyr både kjøling, oppvarming og varmtvann ved hjelp av én enkel varmepumpe-utedel - til en svært overkommelig pris.

Energirådgiver Niels Lassen
Energirådgiver Niels Lassen

Niels bor i en vertikaldelt tomannsbolig på 160 kvadratmeter i Bærum. Opprinnelig var det elektrisk oppvarming og peisovn i boligen. Så anskaffet Niels en luft til luft-varmepumpe, før han etter et par år ønsket å gjøre større energibesparelser. 

Da investerte han i en Hitachi smartbereder + multi. Dette er det første multisplittsystemet som tilbyr både kjøling, oppvarming og varmtvann kun ved bruk av én enkel varmepumpe-utedel.

- Jeg er energirådgiver for Skanska, og har en generell interesse for slike løsninger. Egentlig hadde jeg tenkt å skaffe meg en luft til vann-varmepumpe med viftekonvektor, men det er en ganske stor investering. Så oppdaget jeg tilfeldigvis dette systemet på Kinnans nettsider. Konklusjonen jeg trakk ut fra det jeg kan om faget, er at dette er en genial plug-and-play løsning, sier Niels.

Store besparelser i energiforbruket

Han kontaktet sin lokale Kinnan-leverandør, A+ varmepumper, og fikk en pris har var godt fornøyd med - cirka halvparten av prisen for en luft til vann-varmepumpe.

- Jeg har anbefalt denne løsningen til minst fem vennefamilier som er i tilsvarende situasjon som oss, så jeg er svært tilfreds med investeringen, forteller Niels Lassen

Varmepumpe innedel nr 1
Varmepumpe innedel nr 1

Han forteller at han har mer enn halvert det årlige energiforbruket.

- Ser man det i forhold til investeringen, så er dette det første man bør gjøre i et eldre hus. Det er råd nummer én, i hvert fall etter at man har oppgradert til en viss standard. Jeg har jo for eksempel byttet vinduene tidligere, sier Niels, som i jobben sin blant annet driver med forskning og prosjektering av plusshus - altså hus som skal produsere mer energi enn det forbruker.

- Hovedgevinsten for meg er at vi får varme til tappevannet. Jeg har fire barn, så det går mye energi til tappevann. En annen stor gevinst er at jeg får flere innedeler, slik at jeg kan ha god komfort i hele huset. Jeg har to innedeler på denne enheten, pluss den gamle varmepumpa, så jeg kan varme hele huset og samtidig få varmtvannet mye billigere enn fra den elektriske berederen jeg hadde før, sier Niels. 

Hitachi smartbereder for tappevann
Hitachi smartbereder for tappevann

Hitachi smartbereder + multi - dette er løsningen

Ett unikt produkt på markedet da det er det første Multisplitt systemet som tilbyr både kjøling, oppvarming og varmtvann kun ved bruk av en enkel og meget effektiv varmepumpe utedel.

Systemet er en kombinasjon av luft til luft varmepumpe innedeler for oppvarming og kjøling med en varmtvannsbereder med innebygd varmeveksler.

  • Mulig å koble fra 1 til 4 innedeler i tillegg til tank til en enkelt utedel
  • Høy varmekapasitet ved lave temperaturer
  • Lavt lydnivå takket være Vector kontroll teknologi i kompressoren
  • Velg mellom 190l og 270l tappevannstank
  • Velg mellom vegghengt- eller gulv innedeler
  • Enkel og fleksibel installasjon

- En genial løsning, sier energirådgiver Niels Lassen 

Flere må få kjennskap til Hitachi Smartbereder

Varmepumpe innedel nr 2
Varmepumpe innedel nr 2

Hitachi smartbereder + Multi kan med minimalt installasjonsarbeid erstatte et elektrisk oppvarmingssystem og en varmtvannstank. I tillegg er det en av markedets mest innovative og kosteffektive løsninger for energieffektiv oppvarming i nyere hus. Niels Lassen mener at altfor få i Norge kjenner til løsningen, og fordelene den gir.

- I fjor ble det solgt 118.000 luft til luft-varmepumper i Norge, så det går enormt mye av det. Og luft til luft-varmepumper inngår ikke i Enovas støtte til husholdninger. Enova støtter energibrønner, etterisolering og større oppgraderinger, men det er veldig få som gjør den type energioppgraderinger. Denne løsningen legger seg i sjiktet midt i mellom. Den har en pris som er mye mer overkommelig, samtidig som den gir mye større energibesparelser enn en luft til luft-varmepumpe, forklarer Nils.

Han slår også fast at berederen er enkel å installere og ikke krever spesiell planlegging og prosjektering. Den har i tillegg et lavt lydnivå, takket være Vector kontroll-teknologi i kompressoren.

- Jeg har anbefalt denne løsningen til minst fem vennefamilier som er i tilsvarende situasjon som oss, så jeg er svært tilfreds med investeringen, avslutter Niels. 

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon.

Ved å fortsette å bruke Klimaekspertene.no forutsetter vi at du samtykker til dette.