Gjør hyttesommeren mer behagelig med varmepumpe

10.06.2021

Da de fleste varmepumper i dag leveres med kjøle funksjon er varmepumpe ikke lenger bare en smart investering til hytta med tanke på oppvarming, men også for å få et komfortabelt opphold på sommeren. I dag finner man modeller som har spesielt god kjølekapasitet om primærbehovet er kjøling, men også kombinasjonsmodeller som har god kjøle- og oppvarmingskapasitet om man ønsker begge deler.

Finn hvilepuls i behagelig temperatur

Frisk og jevn temperatur er en viktig del av komfort innendørs og i tråd med at stadig flere ønsker en moderne hytte med den samme komforten de har hjemme så er varmepumpe blitt et naturlig valg også til hytta.

Når varmepumpen går i kjøledrift fungerer den som aircondition ved å bruke energi fra luften utendørs til å kjøle ned luften inne. Om sommeren kan kjølefunksjonen være til god hjelp for å få en god natts søvn og et komfortabelt hytteopphold. 

Gir et bedre inneklima

Sommeren byr for mange på pollen og allergibesvær, spesielt om man er avhengig av å holde vindu oppe for å holde temperaturen nede. Utover å heve komforten å gi deg riktig temperatur vil varmepumpen også gi et bedre inneklima i hytta. 

En varmepumpe med luftrensefilter/allergifilter renser luften for sveve partikler som støv, pollen, bakterier og virus og kan være til hjelp for familier som har allergi eller andre luftveisproblemer. 

Still inn ønsket temperatur før du kommer

Å kunne stille inn ønsket temperatur før du ankommer er luksus, så slipper du å komme frem litt sliten etter jobb til en glovarm hytte. 

Flere av våre varmepumper lar seg styre på avstand med hjelp av WIFI. Har du ikke WIFI på hytta og det ikke er mulig å få bredbånd eller fiber levert i området kan du installere 4G-ruter så lenge signalene er stabile nok. Disse er også flyttbare å enkle å ta med seg, slik at du kan få nytte av den ikke bare på hytta men også andre steder.

Godt for miljøet og lommeboka

I tillegg til å være en grønn energikilde som er bedre for miljøet, er luft varmepumper generelt betydelig mer energieffektive enn eldre former for kjøling og oppvarming. 

Ser man på forholdet mellom å bruke varmepumpen til oppvarming kontra kjøling er det også godt å vite at varmepumpen bruker betraktelig mindre energi i kjølemodus enn den gjør i varmemodus da det krever mindre energi å gjøre varm luft til kald enn omvendt.

Hvor mye effekt varmepumpen bruker til å levere kald luft avhenger av hvor varmt det er inne, hvor raskt den skal kjøle, hvor store arealer den skal dekke og hvilken kapasitet den har. Uansett koster det svært lite å bruke kjølefunksjonen.

Finn modellen som passer deg

Klimaekspertene har et bredt utvalg varmepumper som passer til hytta, om det er sommer- eller helårshytte. Type teknologi, design, areal, ønsket plassering og hvor mye penger du vil legge i kjøpet, avgjør hvilken modell som er best for akkurat deg.

Modellene har ulike egenskaper og prisklasser, men felles er at de har høy kvalitet og at de leverer deilig og rimelig kjøling. Premium, Dodai og Eco egner seg alle utmerket til hytta.

Gratis befaring hos din lokale Klimaekspert

Ønsker du å installere varmepumpe på hytta? Book gratis befaring eller kontakt oss så kommer vi frem til den beste løsningen for deg og din hytte. Hos oss får du alltid gratis befaring.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon.

Ved å fortsette å bruke Klimaekspertene.no forutsetter vi at du samtykker til dette.