Kom mai du skjønne milde

05.05.2021

Det er vår!

Endelig forsvinner de siste restene av vinter, varmen stiger og våren gjør sitt inntog for alvor. Energien stiger og vi kan nyte lysere kvelder og tilbringe mer tid ute. Like sikkert som det blir vår hvert år er det dessverre også like sikkert at for allergikere øker plagene i takt med at bjørka spretter og blomstringen tiltar.

For deg som er allergisk er det dessverre ikke så mye du kan gjøre med klimaet ute, men du kan gjøre tiltak for at pollen i størst mulig grad forblir ute, og at du kan ha lettere dager med godt inneklima. 

Rengjør ofte

Pollen fester seg til klær, sko og overflater. Det er nesten umulig og ikke ta med seg noe inn i huset når man kommer hjem. Det er det smart og rengjøre ofte, slik at ikke pollen blir liggende og vil virvle opp ved bevegelser i luften. 

Hyppigere hårvask

Det er også smart å dusje og vaske håret når man har vært ute på dager med høy spredning, for å unngå å ta med seg partiklene til sengetøyet når man legger seg. . 

Sengetøyet bør også byttes hyppigere i pollensesongen, spesielt putetrekket som gjerne blir mest eksponert for det som trekkes med i håret 

Ikke tørk klær ute

Klær og sengetøy bør tørkes inne eller i tørketrommel for å unngå at pollen fester seg til rene klær på tørkesnoren.

Hvis du må lufte, så bør du gjøre dette sent på kvelden/natten når spredningen ofte er lavere enn på dagtid. Benytt også sjansen til lufting like etter at det har regner, for da har støvet lagt seg for en stund. På apoteket kan man også få kjøpt pollennett som kan festet på vinduer, slik at du kan lufte uten å få pollenholdig luft inn. 

Bruk varmepumpen

Varmepumpen er bra for innemiljøet ved at den sirkulerer luften og gjør den friskere og bidrar til mer komfort. Uavhengig av om du benytter varmepumpen til kjøling eller oppvarming så vil den bidra til bedre inneklima. Det aller beste er å benytte varmepumpe med luftfilter som f.eks nanoe X eller varmepumper med frostwash teknologi. Nanoe X filter hemmer pollen og flere andre luftforurensende stoffer, herunder bakterier, virus og mugg. Nanoe X vil også fjerne uønsket lukt.

Nanoe X

Nanoe X er en spennende teknologi som også har fått bekreftet å ha en hemmende effekt på koronaviruset på 91,4 prosent i et område på 6,7 kubikkmeter over 8 timer. Du kan lese mer om Nanoe X her 

Dersom du ønsker å oppgradere din bolig med varmepumpe for bedre inneklima, så vil du finne et godt utvalg av allergihemmende varmepumper her 

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon.

Ved å fortsette å bruke Klimaekspertene.no forutsetter vi at du samtykker til dette