Varmepumper er en økonomisk og miljøvennlig løsning for husholdninger i tøffe tider

26.02.2024

Avbetalingsløsning som lønner seg

I dagens utfordrende økonomiske klima er det viktigere enn noensinne for husholdninger å finne effektive måter å spare penger på, spesielt når det kommer til energiforbruk. Selv om mange er skeptiske til å handle på kreditt, er varmepumpe ett produkt hvor det faktisk kan lønne seg å benytte seg av finansieringsløsning. 

En helt normal norsk husstand har ifølge SSB (statistisk sentralbyrå) et årlig strømforbruk på om lag 22.000 kW/t per år. Rundt 75% av strømforbruket i en bolig går til oppvarming.

For en husholdning som nevnt over, vil det si at 16.500 kW/t benyttes til oppvarming av boligen. En luft til luft varmepumpe kan redusere strømforbruket til oppvarming med hele 40%.

Boligens årlige kW forbruk uten varmepumpe 

22.000 kW

Boligens årlige kW forbruk med varmepumpe 

15.400 kW

Strømforbruk oppvarming uten varmepumpe 
16.500 kW

Strømforbruk oppvarming med varmepumpe

9.900 kW

Husstandens totale forbruk vil kunne reduseres med 6.600kW/t*

For enkelthets skyld forutsettes en strømpris på kr.1,- per kW/t, noe som er omtrent gjennomsnittet for 2023 i de sonene av landet hvor strømprisen er høyest. Da vil det si at besparelsen en varmepumpe utgjør kan være opptil kr. 6.600,- per år, eller kr. 550,- pr mnd.

En god varmepumpe med en pris på kr. 25.000,- ferdig montert vil beløpe seg til kr.1.162,- per mnd. i to år, med rentefri delbetaling.

Om man tar høyde for reduksjonen i strømforbruket, vil den faktiske kostnaden for en investering i varmepumpe beløpe seg til kr. 612,- per mnd. i to år. Etter nedbetalingstiden vil varmepumpen fortsette å spare boligens strømforbruk i forhold til direkte elektrisitet (som panelovner) i mange år fremover.

Energieffektivitet er nøkkelen til en bærekraftig fremtid, og det begynner hjemme. I den dyre tiden vi lever i akkurat nå, kan det være vanskelig å finne råd til investeringskosten for en varmepumpe. Da kan det være lønnsomt å benytte delbetaling. En investering i varmepumpe har som regel nedbetalt seg i løpet av 4-5 år, og reduserer strømforbruket i 12-15 år.

Varmepumper fra Klimaekspertene kommer med flere spesifikke fordeler. Når du kjøper en varmepumpe fra en Klimaekspert er du garantert en sertifisert montering fra en erfaren installatør som innehar sertifikat for montering av varmepumper. Mange av deres varmepumper har også en 7 års trygghetsgaranti.

Rentefri delbetaling i opptil 24 mnd med Resurs Bank

I disse dyre tider, hvor alle priser går opp, kan en investering i en varmepumpe være en smart løsning for å redusere strømforbruket og spare penger på lang sikt. Klimaekspertene er stolt av å kunne tilby denne løsningen til sine kunder, og fortsetter å støtte deres mål om energieffektivitet og bærekraftig levemåte. For å benytte delbetaling kreves det at man er kredittverdig og man blir kredittsjekket i forbindelse med handelen.

Fordeler med rentefri delbetaling

  • Bestem selv hvor raskt nedbetalingen skal skje
  • Unngå et større engangsbeløp
  • Kan innfris når som helst
  • Ingen etableringsgebyr
  • Delbetaling uten nominell rente
  • Kun 79 kroner i månedlig administrasjonsgebyr

Gjennom Resurs bank tilbyr de fleste av våre forhandlere rentefri delbetaling i opptil 24 måneder, uten nominell rente og uten etableringsgebyr. Forhandleren må ha etablert en avtale med Resurs Bank for at du som kunde kan benytte deg av tilbudet om rentefri delbetaling.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon.

Ved å fortsette å bruke Klimaekspertene.no forutsetter vi at du samtykker til dette.