Varmt på hjemmekontoret?

07.04.2021

Varme dager på hjemmekontoret

Bruk varmepumpen til kjøling

Når gradestokken stiger ute, og du sitter på hjemmekontoret med sola stekende inn vinduene, er det lett å miste konsentrasjonen. Selvsagt kan du lufte, men ofte resulterer det i at du sammen med kjølingen gjerne får både trafikkstøy, pollen, støv og dører som skrangler og smeller på grunn av gjennomtrekk. 

Komfort i hjemmet

Alle som har tilbrakt en sommer i varmere land vet hvor deilig det er å komme inn til et behagelig temperert hotellrom etter en dag i solen. Denne komforten kan du selvsagt også oppnå hjemme. Det er lite som er mer behagelig enn aircondition på varme dager!

En varmepumpe med inverterteknologi eller en rimeligere pumpe med god kjøleeffekt kan gi deg en behagelig og god innetemperatur, og i tillegg så får du filtrering av luften som kommer inn. Denne filtreringen kan hjelpe allergikere ved at den stopper en stor andel av pollen og bakterier i luften og gir deg en renere inneluft. 

Kom hjem til et svalt hus

Mange av dagens varmepumper kommer også med intelligent teknologi og wifi/app styring. Med en app på telefonen kan du sørge for at du kommer hjem til svalt hus på dager hvor varmen har kommet overraskende. 

Bare tenk deg å kunne legge deg på et kjølig soverom på en varm sommerdag!
God nattesøvn gir bedre helse. Med en luft til luft varmepumpe i kjølemodus kan du sove godt i varmen.

Selv om du har andre kilder til oppvarming gjennom vinteren, og derfor har kommet frem til at du ikke har behov for varmepumpe for å holde varmen, så sitter du kanskje og svetter og gruer deg husarbeidet når sommertemperaturen er på sitt beste. Både gulvvasken og arbeid på hjemmekontoret går langt lettere når hodet ikke koker.
Nedkjøling av inneluften reduserer også luftens evne til å holde på fuktighet. Vann kondenseres på de kalde flatene i varmepumpens innedel og en avløpsslange leder kondensvannet ut. Mindre vanndamp i inneluften bidrar også til å høyne komforten inne. 

De aller fleste pumpene kan benyttes både i kjøle- og varmemodus, og dersom dine øvrige oppvarmingskilder er strøm eller vedfyring, så kan du i tillegg oppnå en hyggelig bieffekt i form av strømsparing med å bruke pumpen til oppvarming vinterstid. En varmepumpe produserer betydelig mer energi enn den bruker til oppvarming eller kjøling. 

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon.

Ved å fortsette å bruke Klimaekspertene.no forutsetter vi at du samtykker til dette