Pollen i Norge

Våren er pollensesong, og mange opplever økte plager i form av astma og allergier. Våre varmepumper sirkulerer og renser luften innendørs som kan være til stor lettelse mot plagene. 

Pollensesong

Hele en av fire nordmenn er plaget med tørre øyne og rennende nese i pollensesongen, og er man uheldig kan den vare over en lang periode. Selve pollensesongen kan deles inn i tre perioder: Våren hvor bjørkepollen skaper plager for mange, sommeren hvor gresspollen er mest fremtredende, og på høsten har man sesong for burot. Det er med andre ord svært mange nordmenn som sliter med plager relatert til pollen over en lengre periode. En varmepumpe kan lette på plagene ved at den renser luften inne i din bolig. 

Ny luftrenseteknologi med nanoe X

Panasonic har utviklet et helt nytt luftrensefilter kalt nanoe X som effektivt steriliserer luften, fjerner lukt og forhindrer visse typer virus og bakterier som,sopp,pollen,virus og sigarettrøyk.. De automatiserte elektrostatiske vannpartiklene er på nanostørrelse og har blitt testet av to uavhengige labratorier.

Avkjøling på sommeren

En varmepumpe vil sikre en jevn og stabil temperatur som også har positiv innvirkning på komfort. Selv om mange forbinder varmepumpe med det å varme opp huset på vinteren, kan den også være nyttig som avkjøling på sommeren. Dette er også en periode som kan være tøff for asmatikere og allergikere, og noen kan ikke åpne vinduer i boligen sin. Da kan det være greit å ha en varmepumpe som også avkjøler rommene på de varmeste sommerdager. 

Klimaekspertenes Icebreaker 

Høsten 2018 lanserte vi vår nye superhelt ''Icebreaker'' som inneholder det nyeste avanserte luftrensesystemet nanoe X som renser luften for nettopp pollen og andre bakterier. Ikke bare gir den en behagelig varme på vinteren, men den inneholder R32 som er et mer miljøvennlig kjølemiddel og kan kjøle ned rommet til hele 8 grader.  

Les mer om Icebreaker her.

Følg med på pollenkalenderen

Her kan du se en oversikt Norges astma og allergiforbund har laget over de månedene i året hvor man er mest utsatt for de forskjellige typer pollen.