Fukt og mugg i boligen

Fukt og mugg i boligen kan ha svært negativ innvirkning på inneklimaet

Dersom du har fukt og/eller mugg hjemme kan det ha dårlig innvirkning på inneklimaet. Dårlig inneklima er en årsak til plager som hodepine, trøtthett og forverring av luftveis problemer som astma- og allergi.

Hvordan kan fukt og mugg forebygges?

Fuktskader oppstår vanligvis på grunn av lekkasjer gjennom  rør installasjoner eller konstruksjonen, for eksempel på baderommet. Det kan også skje på grunn av kondensering på vinduer. Oppdager man  fuktskader er det veldig viktig å gjøre tiltak raskt. Dersom du oppdager eller har mistanker om fukt og mugg skader er det beste å tilkalle fagpersoner som kan utbedre skadene så raskt som mulig. Det er også lurt å foreta en inneklimasjekk for å finne ut av omfanget og hvilke tiltak som skal til for å utbedre skaden. 

For å forhindre dannelse eller forverring av fukt og mugg bør man legge til rette for god ventilasjon og sirkulasjon av inne luften. Det første man kan gjøre er å passe på at man lufter godt etter man har brukt stekeovnen, dusjet eller vasket tøy.  Det aller beste vil være å henge klesvasken ute dersom det er mulig. 

For mange kan det være vanskelig å lufte klær ute, mange kan ha pollen allergi og det kan bli vanskelig når det blir kaldere ute. I dag finnes det flere gode alternativer man kan installere hjemme for å redusere plager og for å forebygge skader. 

Varmepumpe bidrar til et friskere inneklima

En varmepumpe vil hovedsakelig ha en god effekt  på inneklimaet fordi luften sirkuleres kontinuerlig gjennom alle rom og den har installert luftrensefilter som fjerner uønskede partikler og bakterier. Innedelen i våre nyeste varmepumper renser luften for støvpartikler og kan fjerne opptil 50% av skadelige partikler som svever i luften

En varmepumpe vil i også sørge for jevne og stabile temperaturer som er positivt for komforten i hjemmet. Varmepumpen kan brukes som aircondition på sommeren og til oppvarming på vinteren som gjør at man slipper temperatursvingninger. Den krever lite tilsyn sett bort fra at filtrene må rengjøres jevnlig. 

Se hvor ofte og hvordan du kan rengjøre filtrene her. 

Ny luftrenseteknologi med nanoe X 

Panasonic nyeste luftrensefilter kalt nanoe X renser luften og uskadeliggjør partikler inne i boligen. nanoe X finnes på de nyeste Panasonic modellene. De nyeste modellene inneholder også en innvendig avfukter som begrenser spredning av bakterier.

Sjekk vårt utvalg av varmepumper med nanoe X luftrensefilter her.

Luftrensere også et godt alternativ for å redusere mengden skadelige partikler på et begrenset område 

En luftrenser kan ikke fjerne alle skadelige partikler i et rom men den kan redusere mengden i området den er plassert i fordi partiklene setter seg fast i filtrene eller fjernes på andre måter i produktet. Størrelsen på en partikkel kan være fra en millimeter ned til en milliondel millimeter. I et område hvor man ønsker luften så ren som mulig kan derfor en luftrenser være hjelpsom, for eksempel på soverommet.

Sjekk ut luftrenseren Coway Classic.

Coway Classic AP-1018F
Coway Classic AP-1018F

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon.
Ved å fortsette å bruke Klimaekspertene.no forutsetter vi at du samtykker til dette.