17 enheter i i boligkomplekset Pyntestuen valgte Animair varmepumpe

09.11.2023

Pyntestuen er et leilighetskompleks i Sandefjord, som eies og driftes av en stiftelse. Forretningsføreren for Pyntestuen ønsket å at de kunne tilby leietakerne og installere varmepumper i leilighetene. Valget av varmepumper falt på Animair Delta, levert av den lokale varmepumpeinstallatøren, Hivako AS.

Pyntestuen

Boligkomplekset Pyntestuen har fått navnet sitt på bakgrunn av at området har sitt utgangspunkt i en husmannsplass. Ved Pyntestuen stoppet langveisfarende kirkegjengere, som kom med hest og vogn, for å stelle seg litt, før de gikk i kirken som ligger like ved.

Opprinnelsen for Pyntestuen i dagens form, var et ønske om å bygge boliger for pensjonister og eldre, hvor de kunne leie leiligheter tilrettelagt for alderdommen. Det er en stiftelse som eier bygningene, som i dag består av 30 leiligheter. Det er svært populære boliger, og det er til enhver tid ventelister for å få leie her. Aldersgrensen for å flytte inn er 65 år.

Pyntestuen boliger
Pyntestuen boliger

Forretningsfører for Pyntestuen, Leif Harald Børnick, ønsket å se på mulighetene for å oppgradere leilighetene med varmepumper. Dette både med tanke på komfort og som en mer energivennlig oppvarming. Han forteller at han sendte inn et kontaktskjema for varmepumper via nett. Skjemaet ble besvart av varmepumpekjeden Klimaekspertene, og videre håndtert av den lokale klimaeksperten i Sandefjord, Hivako AS. 

Idar Harnes, Hivako og Leif Harald Børnick, forretningsfører for Pyntestuen
Idar Harnes, Hivako og Leif Harald Børnick, forretningsfører for Pyntestuen

Helge Hoff hos Hivako kontaktet Børnick, og tilbød ham en uforpliktende befaring for boligene. De gikk sammen gjennom de forskjellige leilighetene og så hvilke muligheter det var for god plassering av varmepumper for hver enkelt. 

Vi er svært fornøyde med samarbeidet med Hivako, og deres installasjon av varmepumper hos oss i Pyntestuen, forteller Leif Harald Børnick.

Grundig gjennomgang 

Etter befaring presenterte Hivako tilbud for Animair Delta varmepumper, som ville være en svært god modell i forhold til leilighetenes areal og oppvarmingsbehov. Beboerene fikk også presentert modellen i et fellesmøte. Pyntestuen tilbød deretter leietakerene varmepumper til en subsidiert pris, ved at det ble en fordeling av investeringene mellom leietakere og stiftelsen. 

Leveransen

I alt 17 av beboerne ønsket at det ble installert varmepumpe i leilighetene deres. Anleggene ble bestilt og valget falt på hvite Animair Delta for samtlige leiligheter. Hivako AS foretok monteringene. Det var enkelt å komme til i en del av leilighetene, mens andre leiligheter var hadde mer krevende installasjoner. En del av byggene består av svært tykke og armerte murvegger, og enkelte steder har det også vært behov for en del innvendig rørstrekk.

Britt Berger, beboer i Pyntestuen
Britt Berger, beboer i Pyntestuen
- Maken til ryddige håndtverkere har jeg aldri sett, sier Britt Berger. Hun var svært fornøyd med installasjonen som ble gjort i hennes leilighet.

Britt Berger er en av beboerne i 3. etasje i Pyntestuen. Hun satte pris på det gode tilbudet for varmepumpe.  Hun viser oss gjerne inn for å se hvordan varmepumpen ble montert i hennes leilighet. Hun er svært fornøyd med varmeeffekten pumpen gir, og ikke minst med at den er så stillegående. Hun vil gjerne trekke frem selve monteringsarbeidet, for hun var svært imponert over jobben som ble utført. 

Børnick forteller at han er svært tilfreds med arbeidet som Hivako har gjort. De har virkelig stått på for å gjøre pent og ryddig arbeid, både utvendig og innvendig sier han. Han ønsket i utgangspunktet ikke varmepumpe i sin egen leilighet, men etter og ha hørt erfaringene fra øvrige leietakere, har han og konen besluttet at også de ønsker varmepumpe. Han har forventninger til en jevnt god temperatur og en et lavere strømregning etter at installasjonen er utført. 

Monteringsjobben

Idar Harnes hos Hivako forteller at Animair varmepumpene er enkle å montere, og at det har vært en veldig kjekk jobb å montere varmepumper i Pyntestuen. Trivelige leietakere har utvist stor tålmodighet der hvor det har vært behov for å bore seg gjennom tykke murer. Det er klart det blir støv med slike jobber sier han, og poengterer at de er nøye med å rydde opp etter seg.

Han forteller også at det er spesielt hyggelig å tilby Animair varmepumper, som kommer med hele 7 års forsikring for privatkunder. Det gjør disse pumpene til en trygg investering for godt inneklima i lang tid. 


Hivako AS

  • Veletablert leverandør av varmepumper, med solid erfaring med installasjon og service.
  • Holder til i Sandefjord.
  • Medlem av Klimaekspertenen, Norges største kjede av varmepumpe installatører. 

Animair Delta

  • Effektiv og kompetent varmepumpe for nordisk klima
  • Effektiv ned til -25°C
  • Innebygget Wifi og appstyring
  • SCOP 4,7
  • 7 års trygghetsforsikring inkludert

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon.

Ved å fortsette å bruke Klimaekspertene.no forutsetter vi at du samtykker til dette.