Behagelig arbeidstemperatur med Animair Sigma Tower

22.02.2024

Animair Sigma Tower gir et behagelig inneklima til et redusert strømforbruk for Norsk Batteriimport ASNorsk Batteriimport AS er et godt innarbeidet grossistfirma som ble etablert i 1990. Siden den gang har bedriften vokst jevnt og trutt og er nå en solid aktør i sitt segment.

I 2023 flyttet bedriften inn i nye lokaler på Malvik i Trondheim. Der har de ett nær 1000 m² stort lagerlokale, hvor det også er høyt under taket. 

Elektrisk oppvarming

Det er kostbart å varme opp et såpass stort lokale, forteller innehaver Frode Olsen. Det er ikke muligheter for fjernvarme i området hvor de er lokalisert.

Når Olsen skulle vurdere alternativer for oppvarming, kom han frem til at det var varmepumpe som ville være den mest kostnadseffektive løsningen.  De fleste energirådgivere anbefaler varmepumper for å energi-effektivisere bygg, forteller han.

I vurderingen av varmekilder var det vesentlig at det var en løsning som evner å fordele varmen utover det store arealet. Det er også store porter i lokalet. På kalde dager forsvinner mye av varmen ut når de store portene åpnes. Derfor var det også et ønske at varmepumpene var effektive nok til å kunne gi en rask gjenn-oppvarming.

Behagelig oppvarming og kjøling
Behagelig oppvarming og kjøling
- Varmepumper anbefales av de fleste rådgivere innenfor energieffektivisering av bygg, forteller Frode Olsen.

Behagelig arbeidstemperatur

De tok kontakt med TK-Service i Trondheim. TK-service har lang erfaring med som kuldemontør og er dyktige til å dimensjonere inneklimaløsninger til store lokaler. TK-service anbefalte installasjon av to stk Animair Sigma Tower varmepumper, som leveres av Kinnan Norge AS.

Animair Sigma Tower varmepumpe har en varmekapasitet på 16,1 kW og et SCOP (årsvarmefaktor) på hele 4,0. Den har også en svært høy luftstrøm som bidrar til en rask oppvarming, og ikke minst hurtig gjennoppvarming av varmetapet når det åpnes kjøreporter.

Norsk Batteriimport AS valgte å følge installatørens anbefaling om å benytte to stk Animair Sigma Tower i sitt lagerlokale. Disse to varmepumpene ble plassert i hver sin ende av lokalet slik at de fordeler luften jevnt utover lokalet. De er svært fornøyde med effekten disse varmepumpen gir, og har oppnådd et behagelig inneklima i det store lokalet.   

Anbefaler varmepumper for industribygg

Frode Olsen forteller at det er ett ekstra pluss at disse varmepumpene er svært strømsparende i forhold til annen oppvarming som benytter direkte elektrisitet. 

Varmepumpen trekker energi fra uteluften og omdanner denne energien til varm luft. Animair Sigma Tower  har en årsvarmefaktor (SCOP) på 4, som angir at man får igjen 4 kW energi for hver tilførte kW. Det gir en betydelig reduksjon i strømkostnaden for lagerbygningen i forhold til oppvarmingskilder som benytter direkte elektrisk. 

Frode Olsen i Norsk Batteriimport forteller at de så langt er svært fornøyde med denne investeringen. 

Norsk Batteriimport AS

Norsk Batteriimport AS ble etablert i 1990, og har siden vokst seg til en solid aktør med bred og unik kompetanse i sitt fagfelt.  De leverer batterier til hele Norge og tilbyr også service og montasje. Norsk batteriimport har også en innholdsrik nettbutikk tilpasset bedrifter. 

  • Leverer batterier til alle typer elektriske trucker og ladere
  • Start- og fritidsbatterier - motorsykkelbatterier
  • Batteri og ladere for alarm, UPS og nødstrøm
  • Driftsbatterier til lifter, rengjøringsmaskiner osv


Animair Sigma Tower

  • Utmerket ytelse ved -20°C og energiklasse A+++
  • Vedlikeholdsvarme 8°C
  • 18,5 kW varme rett på gulvet
  • Høy luftstrøm for jevn luftfordeling i store lokaler
  • Smartpanel på selve innedelen for enkel og rask håndtering
Frode Olsen (venstre) i lokalene som varmes opp av Animair Sigma Tower
Frode Olsen (venstre) i lokalene som varmes opp av Animair Sigma Tower

Ute etter lignende løsning til din bedrift?

Les mer om produktet og book en gratis uforpliktende befaring. Vi hjelper deg med dimensjonering og skreddersyr en løsning tilpasset din bedrift og deres behov. 

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon.

Ved å fortsette å bruke Klimaekspertene.no forutsetter vi at du samtykker til dette.