Tilsyn og vedlikehold av varmepumpen under vinterforhold

02.01.2024

Tilsyn og vedlikehold av varmepumpen din når det er mye snø og kaldt vær ute er viktig for å sikre optimal ytelse og levetid for varmepumpen. Vi har her samlet noen generelle tips for vedlikehold av varmepumpen under vinterforhold:

1. Fjern snø og is

Sørg for å fjerne snø og is fra varmepumpens utedel regelmessig. Dette kan gjøres med en myk kost eller en snøskuffe. Forsikre deg om at luftinntak og utløp ikke er blokkert for å opprettholde luftstrømmen.

2. Kontroller avrimingsfunksjonen

Varmepumpen avrimer seg automatisk for å unngå permanent dannelse av is, rim og snø på utedelen. Sørg for at funksjonen fungerer som den skal, og at avrimingene skjer regelmessig. Hvis utedelen er innesnødd eller har is på seg, skru den av og få av snøen før du starter den opp igjen.

Les mer om avriming her.

3. Beskytt utedelen

Installer ett overbygg eller tak for å beskytte utedelen mot direkte eksponering for snø og vind. Dette kan bidra til å redusere isdannelse og øke effektiviteten. En beskyttet varmepumpe vil være mer energieffektiv og bidra til økte besparelser for deg, faktisk kan en beskyttet varmepumpe øke din energibesparelse med over 1000 kWh i året! 

Se og bestill Klimaekspertenes varmepumpetak her. Medfølger ved kjøp av Icebreaker og Animair varmepumper.

4. Sjekk luftfiltrene

I kaldt vær kan luftfiltrene i varmepumpen raskt bli tette med støv og partikler. Rengjør eller bytt ut luftfiltrene regelmessig for å opprettholde god luftstrøm og effektiv drift.

Se og bestill Klimaekspertenes aktive kull filter her. Medfølger ved kjøp av Icebreaker og Animair varmepumper.

5. Sjekk varmepumpens omgivelser

Sørg for at området rundt varmepumpen er fritt for hindringer som kan begrense luftstrømmen. Dette inkluderer snødynger, is eller andre gjenstander. 

6. Hold innetemperaturen stabil

Unngå å endre innstillingene på varmepumpen ofte når det er ekstremt kaldt. Dette hjelper varmepumpen med å jobbe mer jevnt og effektivt. 

7. Kontroller dreneringssystemet

Sjekk at dreneringssystemet for smeltevann fungerer som det skal. Dette er viktig for å unngå isdannelse og for å sikre at vannet ikke fryser og forårsaker skade. 

Anbefalte varmepumper til tøffe vinterforhold

INSPIRASJON
Blogg
smartbereder.no

PERSONVERN
Personvernerklæring
Cookies

Klimaekspertene anbefales av varmepumpeportalen.no

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon.

Ved å fortsette å bruke Klimaekspertene.no forutsetter vi at du samtykker til dette.