Behagelig temperatur på camping

08.04.2022

Etter et par år med Pandemi og reiserestriksjoner har stadig flere fått smaken på campinglivet. Til tross for at vi bor langt mot nord, og sommersesongen er kort, og ofte ikke spesielt varm, så er det økning i antallet campingturister gjennom hele året. I følge NHO reiselivdata var det en solid økning i antall campingdøgn i perioden januar - april i 2121 kontra samme periode året før.

Flere grunner til å velge varmepumpe til campingvognen

Sesongcampere ønsker også mer hjemlig komfort i sine iso-camp, spikertelt og tilbygg til campingvogn, og varmepumper blir et stadig hyppigere syn også her. Rask oppvarming av bruksarealet og muligheten til å benytte appstyring av varmepumpen, gjør det behagelig å innta campingvognen selv på en ellers kald vinterdag.

En gulvmodell som Shirokuma nordic gulv, eller en veggmodell som Icebreaker Basic, føyer seg pent inn i interiøret og øker velværet.

Sommerstid, og drømmesommeren vi alltid lengter etter, med varme dager og lettkledde kvelder, gir gjerne utfordringer med varme netter og dårlig nattesøvn.

Med f.eks en Hitachi Dodai eller Panasonic Heatbreakervarmepumpe i campingteltet, kan du nyte behagelig avkjølt luft og god nattesøvn. Varmepumpen vil da også transportere den fuktige luften ut av både vogn og tilbygg, og gi deg et deilig og svalt inneklima.

Sunt inneklima og enkle plasseringer

Utover å spre varme eller kjøling så vil varmepumpen bidra til et sunt inneklima. Spesielt er det et godt poeng for de som har pollenallergi og/eller astma. Panelovner kan ofte gjøre luften tørr og være irriterende for luftveiene, mens en varmepumpe med luftfilter vil sørge for at luften sirkulerer bedre i rommet og at luften jevnlig byttes ut. Varmepumpen airHome 400 har en selvrensende teknologi kalt Frost Wash som automatisk renser innedelen og sørger for spredning av frisk luft.  

Luft varmepumper er enkle og installere å krever lite inngrep ved installasjon, samtidig som de kan plasseres ovenfor gulvhøyde som kan være en fordel i campingtilbygg hvor man gjerne ikke har så mye gulvplass. Med varmepumpe kan planløsningen utnyttes best mulig og man slipper at den står i veien, som for eksempel kan forekomme med elektriske ovner/panelovn.

Ønsker du kun kjøling i ditt campingtilbygg?

En enkel portabel aircondition kan spare deg for mange svette netter! Chilly 9000 er en hendig aircondition, som raskt og  effektivt kjøler ned varm inneluft. Den har høy kjølekapasitet for rask temperatur justering.

Den leveres med hjul og praktisk bærehåndtak som gjøre den enkel å flytte med seg. Bruk den på soverommet hjemme, ta den med til campingen når du har fri, og opplev deilig avkjøling på varme sommerdager, uansett hvor du befinner deg. 


Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon.

Ved å fortsette å bruke Klimaekspertene.no forutsetter vi at du samtykker til dette.