Viste du at varmepumpen din trenger ettersyn og service?

Varmepumpe service er viktig for at du skal ha full nytte av investeringen du har gjort i år og også i kommende år. Har du ikke jevnlig varmepumpe service vil ytelsene minke og levetiden på varmepumpen vil bli kortere.

Enkelte deler i varmepumpen slites over tid og trengs å byttes ut. En av de vanligste feilene er at varmepumpen lager mer lyd enn normalt. En varmepumpe service vil avdekke hva årsaken til dette kan være og få rettet det opp.

Flere velger nå å sette opp serviceavtale slik at nødvendig vedlikehold blir utført med jevne mellomrom mens andre bestiller etter behov.  Er du av de som bestiller ved behov er det flere ting å være oppmerksom på. 

Det kan være på tide å bestille en service når:

1. Varmepumpen lukter vondt

Varmepumper inneholder luftrensende filter som er med på å rense luften og gjøre inneklimaet friskere og mer behagelig. Begynner det å lukte rart eller vondt av varmepumpen er det på tide å sjekke filtrene, samt gi den en liten vask.

Varmepumper inneholder filtre som er med på å rense luften og skape et sunt inneklima. Man må derfor være påpasselig med å rense og bytte ut filtrene når det trengs. Lukter det litt rart fra varmepumpen er det på tide å sjekke filtrene, samt gi maskinen en liten vask. Hvis du er usikker på hvordan du skal gå frem har vi laget en liten guide til hvordan du renser varmepumpens filtre.

Dersom lukten ikke forsvinner etter en rengjøring bør du ta kontakt med din forhandler, slik at man kan finne kilden til luktproblemet.

Fordamper

Kondensator

Kondensatoren befinner seg i varmepumpens innedel og gjør at den oppvarmede gassen vil kondensere og at varme blir avgitt fra kondensatoren til omgivelsene. Kondensering skjer fordi trykket blir så høyt at temperaturen inne i kondensatoren er høyere enn romtemperaturen.

Kompressor

Kompressoren finner man i varmepumpens utedel og den sørger for å suge inn det fordampede kuldemediet før den komprimerer det slik at trykket og omsider temperaturen øker. Etterhvert vil temperatur og trykk øke så mye at kuldemediet vil kondensere ved avkjøling.

Strupeventil

Når kuldemediet er kondensert går væsken tilbake til fordamperen via strupeventilen hvor trykket minskes fra kondenseringstrykk til fordampertykk. Kuldemediet er dermed igjen klar for å gjøre mer ute energi til varme.


Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon.

Ved å fortsette å bruke Klimaekspertene.no forutsetter vi at du samtykker til dette.