Montering- og salgserfaringer med Animair luft varmepumper

14.12.2023

Vi har tatt turen til Steinkjer hvor vi er på besøk hos Trønderservice AS som er klimaeksperten nord i Trøndelag. Trønderservice har mange års erfaring med varmepumper og består i dag av to avdelinger hvor ett kontor er lokalisert på Steinkjer og ett i Trondheim. Med stolthet til faget og kunden i fokus leverer Trønderservice varmepumper til privat- og bedriftskunder i hele Trøndelag.

Intervju med Paul Magnus Kolstad og Svenn Helge Vold

Trønderservice har 15 ansatte som både monterer og foretar service på de fleste typer varmepumper. Ved salg selger Trønderservice historisk mest Panasonic luft varmepumper, men siden lansering av merket Animair i mars tidligere i år har de til nå solgt og installert rundt 100 varmepumper i Animair sortimentet. 

I løpet av året som har gått med mange monteringer har de nå rukket å bli godt kjent med produktene. Vi har tatt en prat med daglig leder Paul Magnus og montør Svenn Helge for å høre hvilke erfaringer de har gjort seg så langt. 

Paul Magnus, daglig leder i Trønderservice AS
Paul Magnus, daglig leder i Trønderservice AS

Hvordan opplever dere produktene dere har testet fra Animair så langt?

Hittil har vi montert Delta 35, Delta multi, Alpha 70 og en Omega 40Vi opplever produktene som enkle å montere uten noe «unødvendig tull». Svenn Helge understreker også at lange rørstrekk og god plass gjør monteringene uproblematiske.

Han sier også at han erfaringsmessig har vært borti litt forskjellig av kvalitet gjennom årene i yrket, og at man raskt kjenner om noe er av dårlig kvalitet, noe han mener ikke er tilfellet med Animair. Produktene kjennes solide ut.

Hvilken Animair varmepumpe har dere montert flest av? 

Delta 35 er helt klart det produktet vi har montert mest av så langt, faktisk har vi til dags dato montert 92 stk av dem. Dette var jo også den første luft varmepumpen til husholdninger som ble lansert fra Animair. Den er tilgjengelig både som single- og multisplitt. Vi synes det er kjekt og trygt å kunne tilby ett multisplitt anlegg til kundene våre som faktisk er utviklet for nordisk klima.

Delta 35 kommer i både hvit og sort farge på innedelen, hva selger dere mest av?

Det er mange meninger om at nå vil alle ha mørke varmepumpe innedeler, men vår erfaring er at 70% fortsatt ønsker og velger hvit innedel, sier Paul Magnus. Likevel er det uten tvil et fortrinn å kunne tilby en sort modell, og at kunden kan velge. 

På Animair Multi hvor man kan velge for eks. en hvit innedel på soverommet og en sort til stua gjør det også mer fleksibelt for kunder som er mer opptatt av design enn andre.

Animair Delta 35 sort innedel montert som test og utstillings varmepumpe i Trønderservice sine lokaler på Steinkjer.
Animair Delta 35 sort innedel montert som test og utstillings varmepumpe i Trønderservice sine lokaler på Steinkjer.

Book gratis befaring hos din lokale klimaekspert

INSPIRASJON
Blogg
smartbereder.no

PERSONVERN
Personvernerklæring
Cookies

Klimaekspertene anbefales av varmepumpeportalen.no

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon.

Ved å fortsette å bruke Klimaekspertene.no forutsetter vi at du samtykker til dette.