VARMEPUMPE I FRITIDSHUS, GARASJE OG UTEROM

Varmepumpe i fritidshus 

Oppgrader hytta til komforten som du er vant med hjemme! Installerer du en luft til luft varmepumpe på hytta får du for det første en mer kostnadseffektiv oppvarming, samtidig som du er garantert en renere luft og mindre fukt.

ICEBREAKER Premium 

 • Inverter teknologi
 • Effektiv til -35°C
 • Nanoe X luftfilter

ICEBREAKER Eco

 • Innebygget WiFi
 • Vedlikeholdsvarme
 • To modeller: 6,5 og 7,4

Sommerstid kan du benytte varmepumpen til å holde en stabil og jevn temperatur og få deilig avkjøling på hete dager.  Om vinteren kan en luft til luft varmepumpe sørge for en jevn temperatur på ca 10 grader ved å benytte  funksjon for vedlikeholdsvarme når du selv ikke er tilstede. På denne måten beskyttes inventar og huset for frost- og fuktskader. 

Funksjonen for vedlikeholdsvarme har også andre fordeler, for eksempel at man  får en raskere oppvarming og at funksjonen har et lavt energiforbruk som vil være rimelig sammenlignet med å f.eks benytte panelovner.  De fleste pumpetypene tilbyr også fjernstyring via app til smart-telefon, som  gjør at du enkelt kan varme opp hytta fra hvor som helst, og ha en god temperatur ved ankomst. 


Varmepumpe i bod og garasje

Det er flere fordeler med å installere varmepumpe i boden eller i garasjen. Dersom du tilbringer mye tid i disse rommene er det godt med ekstra varme på kaldere årstider eller med en sval bris på sommerstid. 

ICEBREAKER Eco

 • Innebyggd WIFI
 • Vedlikeholdsvarme
 • To modeller: 6,3 og 7,3

En varmepumpe varmer opp luften og reduserer luftfuktighet. Når man f.eks  kjører inn i en kald garasje med varm bil kan dette danne kondens og garasjen blir fuktig. Dersom et rom har høy luftfuktighet over tid oppstår det en økende risiko for rust og ulike typer soppangrep som for eksempel mugg. Med en varmepumpe installert i enten garasjen eller boden beskytter du eiendelene dine samtidig som du får et bedre inneklima med renere luft.


Varmepumpe til uterom

Fordeler med å ha varmepumpe installert i "vinterhagen" eller utestua:

1. Sommersesongen forlenges - bruk utestua fra vår til høst!

2. Du kan la planter gro hele året, uten å risikere at de visner bort fordi temperaturen er for kald eller varm.

3. Du kan oppbevare puter og utemøbler uten å få fukt eller frostskader på de.

4. Nyt et temperert og behagelig rom hele året!

ICEBEAKER Basic

 • Svært plasseringsvennlig
 • Vedlikeholdsvarme

ICEBREAKER Eco

 • Innebygd WiFi
 • Vedlikeholdsvarme
 • To modeller: 6,5 og 7,4

Forleng sommerfølelsen med å installere varmepumpe i uterommet! Husk at også her er isolering en faktor som påvirker energiforbruket - det er derfor viktig at utestua eller rommet er godt isolert. Hvor god isoleringen er avgjør også hvor kraftig varmepumpe du bør legge pengene i. Lav isolering krever en varmepumpe med høyere kapasitet. Et godt tips er også å velge en luft til luft varmepumpe med funksjon for vedlikeholdsvarme. Slik kan varmepumpen holde en lav "middel temperatur" som betyr raskere oppvarming, et lavt energiforbruk og redusert risiko for fuktskader.

Til ettertanke før du kjøper varmepumpe til bruk i utestua, i fritidshuset eller i garasjen

1. Luft til luft varmepumper fungerer optimalt og vil redusere energikostnadene dine om de blir plassert i et isolert rom. Å bruke varmepumpe i et rom som ikke er isolert er ikke noe vi anbefaler.

2. Velg en varmepumpe som er tilpasset nordisk klima slik at utedelen ikke fryser. Sjekk også om du har tilgang til jordet uttak og strøm.

3. Til rom hvor store mengder av varmen forsvinner når man åpner døren bør man velge en kraftigere varmepumpe. For eksempel åpner man vanligvis halve eller hele veggen samtidig i garasjen som fører til at varmepumpen må bruke mer energi for å gjøre opp for varmetapet.

4. Velg en varmepumpe med funksjon for vedlikeholdsvarme.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon.

Ved å fortsette å bruke Klimaekspertene.no forutsetter vi at du samtykker til dette.