Stavanger kommune innfører ny støtteordning for kjøp av luft varmepumpe

04.07.2022

1. juli lanserte Stavanger kommune en støtteordning for kjøp av luft varmepumper. Nå kan eiere av bolig i Stavanger søke om støtte for kjøp av varmepumper og få inntil 40 prosent av kostanden med kjøp og installering, og inntil 6000 kroner i støtte pr. luft varmepumpe.

Varmepumpe er et genialt energisparetiltak

Støtteordningen finansieres av kommunens klima- og miljøfond der piggdekkgebyrinntektene inngår. Innføringen av støtteordningen er et klima- og miljøtiltak. Energi er en viktig ressurs, og varmepumper er effektive for å redusere strømforbruket til oppvarming. 

Hvem kan søke om støtte?

  • Eier av privat bolig i Stavanger kommune kan søke om støtte til å kjøpe og få installert luft varmepumpe. Leietakere kan ikke søke.
  • Ordningen gjelder for varmepumper som installeres for oppvarming av private boliger - for eks. enebolig, tomannsbolig, rekkehus eller leilighet. Ordningen gjelder ikke for hytter eller andre fritidsboliger, garasjer eller for næringsbygg.
  • Hvis du bor i borettslag eller sameie, bør du forhøre deg med styret om hvilke regler som gjelder.
  • Hvis du ønsker å installere flere varmepumper, kan du søke om støtte for hver av disse. Du må da sende inn én søknad for hver varmepumpe, samt dokumentasjon for hver av disse. 

Hva kan du søke om støtte til?

  • Du kan søke om støtte til kjøp og montering av luft varmepumpe
  • Varmepumpen må være kjøpt hos godkjent forhandler etter at ordningen ble innført, det vil si etter 1. juli 2022.
  • Varmepumpen må være installert av godkjent montør, og vi forutsetter at du inngår serviceavtale. 

  • Det kan være nødvendig å oppgradere strømkapasiteten i boligen. Kostnader for dette blir ikke dekket av denne støtteordningen.

  • Kommunens støtteordning gjelder ikke for andre typer varmepumper enn luft varmepumper

F-GASS sertifiserte montører i Stavanger 

Klimaekspertene er Norges største kjede av varmepumpe installatører. Alle våre montører er F-GASS sertifisert og i gjennomsnitt har hver enkelt installatør jobbet med varmepumper- og inneklima løsninger i 12 år. Vi har flere installatører i Stavanger og god monteringskapasitet i området.

Hvorfor velge varmepumpe fra klimaekspertene?

I tillegg til å ha lang erfaring med montering og i bransjen generelt gjør vi vårt ytterste for å tilby produkter som tåler det robuste klimaet vi har i Norge. Derfor selger vi varmepumper utviklet for Norden hvor standard montering alltid er inkludert i prisen. For å opprettholde varmepumpens effektivitet inkluderer vi også et nøye utvalg av montasjetilbehør ved kjøp av Icebreaker varmepumper. Vi tilbyr rentefri delbetaling i opptil 24 mnd. via ResursBank og 7 år garantert trygghet. 

Våre mest populære varmepumper

Pris fra kr 23 990 inkl. standard montering og tilbehør. Med støtte fra Stavanger kommune kun kr 17 990,- Vi tilbyr Rentefri Delbetaling i opptil 24mnd via ResursBank.

Mer på kjøpet enn "bare en" varmepumpe med Panasonic Icebreaker

Hvilket utstyr som brukes under montering og hvilke tiltak man gjør etter at varmepumpa er satt opp spiller en stor rolle for om produktet presterer slik det skal og ikke begynner å levere dårligere etter en periodes bruk. Derfor inkluderer vi blant annet varmepumpetak, ventil isolasjonen sparelua, en rørbeskyttende sparestrømpe og luftrensefilter i aktivt kull ved kjøp av en Icebreaker varmepumpe. 

Få gratis uforpliktende befaring

Usikker på hvilken varmepumpe som passer deg og din bolig best? Vi hjelper deg med alle spørsmål du måtte ha å skreddersyr en løsning som passer deg. 

I etterkant av befaring mottar du et uforpliktende tilbud.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon.

Ved å fortsette å bruke Klimaekspertene.no forutsetter vi at du samtykker til dette.